Ostropestřec mletý plod 120 g

Ostropestřec mariánský je ceněn především pro svoji schopnost podpory a očisty jater.

129 Kč
  • Ostropestřec mletý plod

    Silybum marianum

    Ostropestřec mariánský je jednoletá nebo dvouletá bylina dorůstající výšky až 1,5 m. Patří do čeledi Asteraceae – hvězdnicovité. Původem je ze suchých oblastí Středomoří a jihovýchodní Asie. Kvete koncem června a jeho purpurově červené květy připomínají bodlák. Pro fytoterapeutické účely se sbírají plody, které se z květů vyvíjejí na konci léta.

    Ostropestřec je schopen udržovat zdraví jater, kontrolovat cholesterol a podporuje očistu jater. Játra, jak je známo, jsou tzv. továrnou a filtrem krve. Je to největší orgán těla, který je schopen zpracovat i 2 l krve za minutu. Ostropestřec mariánský je opravdovým gigantem v boji s jaterními problémy.

    Kdo chce játra zdravá míti, ostropestřec začne jísti.

    Další schopností ostropestřce mariánského je udržovat normální zdraví srdce a trávicí zdravíDobré zažívání je základním předpokladem proto, aby člověk byl schopen zužitkovat vše potřebné získané z potravy. Ostropestřec má vliv na žlučník a jeho zdraví – žlučník má za úkol skladovat a upravovat žluč (žluč je důležitá při trávení zejména tuků, mezi jednotlivými jídly je ukládána a zahušťována právě ve žlučníku). Ostropestřec mariánský je antioxidantem, tedy látkou napomáhající odbourávat kyslíkové radikály z těla. Dalším trumfem ostropestřce je schopnost podporovat přirozenou obranu a odolnost organismu před vnějšími, ale i vnitřními viry a bakteriemi. Dále je prospěšný při kontrole hladiny cukru v krvi. Tyto hodnoty udržuje a vyrovnává do normálu.

    Tradiční užití

    Užíváme 6 g denně. Balení je určeno na 20 denní kúru. V případě potřeby lze dávky navýšit až na 12 g denně.

    Jednu čajovou lžičku (2 g) rozmícháme v menším množství vody. Vytvoří se pasta, kterou dále zředíme vodou. Užíváme 3× denně.

     

    Surovina pro přípravu bylinného čaje – nálevu.

     

  • Hmotnost 120 g